Oferujemy kształcenie w Technikum, Liceum Ogólnokształcącym oraz Branżowej Szkole I stopnia

TECHNIK EKONOMISTA prowadzi w różnych organizacjach działalność gospodarczą, sprawy kadrowo-placowe i podatkowe oraz rachunkowość, sporządza także elementy planów, analizy, sprawozdania i wykonuje prace biurowe.
technik rachunkowości technik ekonomista

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH ocenia i przechowuje żywność, sporządza potrawy i napoje, planuje i analizuje sposoby żywienia oraz organizuje produkcję gastronomiczną i wykonuje usługi gastronomiczne
technik żywienia i usług gastronomicznych

TECHNIK HANDLOWIEC planuje, organizuje i realizuje transakcje zakupu-sprzedaży na różnych szczeblach obrotu towarowego. Prowadzi działania marketingowe związane ze sprzedażą oraz sprawy ekonomiczno-finansowe w przedsiębiorstwie.
Technik handlowiec

TECHNIK INFORMATYK przygotowuje stanowiska komputerowe z urządzeniami peryferyjnymi do pracy, diagnozuje je i naprawia. Projektuje i administruje lokalnymi sieciami komputerowymi. Tworzy i administruje stronami internetowymi i bazami danych
Technik informatyk

Technik grafiki i poligrafii cyfrowej zajmuje się szeroko pojętym przygotowywaniem materiałów do drukowania cyfrowego z uwzględnieniem technologii wizualizacji trójwymiarowej. Obsługuje różnego rodzaju aplikacje graficzne przeznaczone do projektowania i obróbki grafiki wektorowej, bitmapowej, oraz modelowania 3D. Obsługuje również programy do tworzenia publikacji z uwzględnieniem książek dedykowanych dla czytników elektronicznych
Technik grafiki i poligrafii cyfrowej

Branżowa Szkoła I stopnia kształci uczniów w różnych zawodach. Nauka zawodu trwa 3 lata
Liceum Ogólnokształcące Branżowa Szkoła I stopnia
Od 6 -7 kwietnia br. 10 uczniów klasy III Technikum Gastronomicznego poznawało techniki ozdabiania potraw uczestnicząc w kursie Carvingu. Wszystkie koszty organizacji kursu sfinansowane zostały z funduszy Unii Europejskiej w ramach Projektu Mistrzowie w zawodzie” realizowanego w szkole.
Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. Uczniowie mieli okazję poznawać tajniki tej sztuki a wprowadzała w nie Pani Urszula Ginter. Podczas zajęć można było się dowiedzieć co zrobić między innymi z: dynią, cukinią, porem, cebulą, arbuzem czy melonem, aby te wyglądały apetycznie, interesująco i po prostu cudownie! Dekoracje, a właściwie „dzieła sztuki” zostały sfotografowane. Zobaczcie sami.
Grupa 25 uczniów naszej szkoły wyjechała na miesięczny staż do Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe będą zdobywać w firmach i przedsiębiorstwach w Sewilli.
Wyjazd finansowany jest ze środków Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.
Czytaj więcej
Janusz Stanisław Pasierb urodził się 7 stycznia 1929 r. w Lubawie. Jego rodzice byli nauczycielami, matka Janina Stanisława Tomaszewska pochodziła z Żabna. W 1936 r. rodzina przeniosła się do Tczewa, gdzie ojciec Janusza Jan Karol Pasierb objął posadę nauczyciela języka łacińskiego. Wybuch II wojny światowej zmusił rodzinę do opuszczenia Tczewa, udali się do rodzinnego miasta matki Janusza – Żabna. Tu Janusz ukończył szkołę powszechną i rozpoczął naukę w szkole handlowej w Tarnowie, a w pierwszych dniach 1945 r. w I Gimnazjum im. K. Brodzińskiego, gdzie ojciec uczył łaciny.
Read More