Egzamin maturalny 2017/2018 – sesja poprawkowa termin: 21.08.2018r.
- egzamin pisemny z matematyki – godz. 9.00 – sala 210
- egzamin pisemny z j.polskiego – godz. 9.00 – sala 210
- egzamin ustny z j.angielskiego - godz. 9.00 – sala 310
Czytaj więcej
W dniu 22 czerwca podczas uroczystego zakończenia roku szkolnego odbyła się prezentacja związana z pobytem uczniów w Hiszpanii, uczniowie biorący udział w projekcie „ Hiszpania dla zawodowców” otrzymali z rąk Pani Dyrektor Certyfikaty oraz Europass – Mobilność.
Fundacja CORDARE powstała z myślą o ludziach potrzebujących pomocy, a w szczególności o zdolnych dzieciach i młodzieży, którym warunki bytowe nie pozwalają na rozwijanie w pełni swoich możliwości w dziedzinie kształcenia."
Zachęcamy wszystkich uczniów osiągających wysokie wyniki w nauce do zapoznania się z informacjami na stronie Fundacji i złożenia wniosków stypendialnych (w terminie do 20 lipca 2018r.)
http://www.cordare.eu/2018/06/
Dokumenty rekrutacyjne dla uczniów na staże wakacyjne w ramach projektu "Mój rozwój - moja przyszłość".
Dokumenty rekrutacyjne należy składać od 30.04 do 15.05.2018r. w pokoju 312.
Czytaj więcej
Od 6 -7 kwietnia br. 10 uczniów klasy III Technikum Gastronomicznego poznawało techniki ozdabiania potraw uczestnicząc w kursie Carvingu. Wszystkie koszty organizacji kursu sfinansowane zostały z funduszy Unii Europejskiej w ramach Projektu Mistrzowie w zawodzie” realizowanego w szkole.
Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. Uczniowie mieli okazję poznawać tajniki tej sztuki a wprowadzała w nie Pani Urszula Ginter. Podczas zajęć można było się dowiedzieć co zrobić między innymi z: dynią, cukinią, porem, cebulą, arbuzem czy melonem, aby te wyglądały apetycznie, interesująco i po prostu cudownie! Dekoracje, a właściwie „dzieła sztuki” zostały sfotografowane. Zobaczcie sami.