Fundacja CORDARE powstała z myślą o ludziach potrzebujących pomocy, a w szczególności o zdolnych dzieciach i młodzieży, którym warunki bytowe nie pozwalają na rozwijanie w pełni swoich możliwości w dziedzinie kształcenia."
Zachęcamy wszystkich uczniów osiągających wysokie wyniki w nauce do zapoznania się z informacjami na stronie Fundacji i złożenia wniosków stypendialnych (w terminie do 20 lipca 2018r.)
http://www.cordare.eu/2018/06/
19 czerwca br. uczniowie naszej szkoły – członkowie Szkolnego Koła Caritas nr 159 uczestniczyli w XII Zjeździe Szkolnych Kół Caritas, który odbył się w sanktuarium NMP z Lourdes w Porąbce Uszewskiej.
W otoczeniu przepięknej, bujnej przyrody wolontariusze wraz z swymi opiekunami i asystentami kościelnymi uczestniczyli w Mszy św, której przewodniczył i homilię wygłosił bp Stanisław Salaterski.
Po wspólnej modlitwie wszyscy zebrani udali się na przyszkolne boisko, gdzie przygotowany został dla nich posiłek i wspólna zabawa.
Na zjeździe odbyło się podsumowanie akcji dobroczynnej pn. „ Dobro na wagę złotówki”. Każde Koło przywiozło przygotowany przez siebie czek, który miał odzwierciedlić zorganizowaną w szkole pomoc finansową na rzecz osoby/ osób potrzebujących.
W przypadku naszej szkoły był to czek przeznaczony dla Justyny Drąg opiewający na kwotę 1000zł.
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć oraz do włączenia się w przyszłości w działania naszego Szkolnego Koła Caritas.
Lp. |
Imię i nazwisko ucznia/ uczennicy |
Przyznane punkty |
1. |
Hubert Pochroń |
15 |
2. |
Mateusz Czosnyka |
14 |
3. |
Jakub Rodak |
13 |
4. |
Tomasz Mika |
12 |
5. |
Kamil Kosieniak |
11 |
6. |
Mateusz Kopeć |
11 |
Dyplomy potwierdzające kwalifikacje zawodowe i suplementy do dyplomów będą wydawane dnia 25.05.2018r. od godz. 8:00 w pokoju nr 209 lub bibliotece szkolnej
W dniach 9.05. - 11.05. 2018 r., grupa 25 uczniów technikum gastronomicznego uczestniczyła w wycieczce zawodoznawczej zorganizowanej w ramach projektu ,,Mistrzowie w zawodzie”.
Celem wyjazdu było poznanie walorów środowiskowych regionu Podhala.
Uczniowie oprócz zwiedzania Miasteczka Galicyjskiego, Hotelu Stamary w Zakopanem, Doliny Pstrągowej oraz Pasieki ,,Barć” otrzymali sporą porcję wiadomości na temat kuchni regionalnej Podhala, sposobów prowadzenia działalności turystycznej i gastronomicznej. Zapoznali się z pracą przewodnika tatrzańskiego. Podczas spotkania z Bacą obserwowali produkcję serów z mleka owczego (bunc, oscypek). W Dolinie Pstrągowej zapoznali się z hodowlą pstrąga tęczowego, a w Pasiece ,,Barć” z produkcją miodów. Opiekę nad uczniami sprawowały Pani Urszula Powroźnik i Pani Krystyna Pająk. Był to bardzo przyjemny wyjazd, który naładował nas pozytywną energią, a na dodatek w drodze mogliśmy podziwiać przepiękne widoki.
Czytaj więcejMore Articles ...
- Dni otwarte 2018
- Dodatkowa rekrutacja na staż zawodowy organizowany w ramach projektu pn. „Mój rozwój –moja przyszłość”
- Rocznica uchwalenia Konstytucji 3 Maja i pożegnanie klas maturalnych
- Rekrutacja na staże wakacyjne w ramach projektu "Mój rozwój - moja przyszłość"
- Kurs Carvingu w naszej szkole
- Zajęcia z biologii w PWSZ w Tarnowie
- Uczniowie Technikum Gastronomicznego wzięli udział w zajęciach na tarnowskiej uczelni
- Rekrutacja na staże i praktyki dla uczniów
- Dzień przedsiębiorczości w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Żabnie
- SPOTKANIE W GROMNIKU
- Zajęcia z chemii w PWSZ w Tarnowie
- Olimpiada Promocji Zdrowia