Tradycją naszej szkoły jest uczestniczenie w uroczystościach związanych z kolejnymi rocznicami śmierci Patrona Szkoły ks. Janusza St. Pasierba. W tym roku zostaliśmy zaproszeni na Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego gdzie uczestniczyliśmy w koncercie poetycko –muzycznym: ”Jednak ufamy że nie zginie ziemia…” połączonym z wręczeniem Nagrody Fundacji im. ks. Janusza Pasierba. 15 grudnia przypadła 31 rocznica śmierci Patrona Naszej Szkoły - poety , pisarza wybitnego humanisty.
Korzystając z możliwości wyjazdu do stolicy została przygotowana wycieczka dwudniowa dla uczniów i nauczycieli oraz pracowników obsługi i administracji. Zwiedzaliśmy Muzeum bł. ks. Jerzego Popiełuszki - kapłana niezłomnego, którego 40 - tą rocznicę męczeńskiej śmierci obchodziliśmy w tym roku. Byliśmy też w Muzeum Powstania Warszawskiego, gdzie zapoznaliśmy się z heroiczną walką Warszawiaków za naszą Ojczyznę oraz z ogromem zniszczeń wojennych. Po krótkim odpoczynku w galerii handlowej Złote Tarasy przespacerowaliśmy się do Teatru Muzycznego Roma. Uczestniczyliśmy tam we wspaniałym widowisku muzyczno-tanecznym „We Will rock you” stworzonym na podstawie piosenek zespołu „Queen”. W następnym dniu zwiedzaliśmy Trasę Królewską na Zamku Królewskim w Warszawie oraz po krótkim spacerze po Warszawskim Małym Rynku pojechaliśmy na obiad oraz wspomniany już wcześniej koncert.
Wycieczkę przygotowała i poprowadziła Katarzyna Potempa wraz z Panią wicedyrektor Justyną Kaczówką oraz nauczycielami: Lidią Szostak, Anną Rygielską, Katarzyną Dobrowolską, Iwoną Fijał i Weroniką Galar.
Oferujemy kształcenie w Technikum, Liceum Ogólnokształcącym oraz Branżowej Szkole I stopnia
TECHNIK EKONOMISTA prowadzi w różnych organizacjach działalność gospodarczą, sprawy kadrowo-placowe i podatkowe oraz rachunkowość, sporządza także elementy planów, analizy, sprawozdania i wykonuje prace biurowe.
technik rachunkowości technik ekonomista
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH ocenia i przechowuje żywność, sporządza potrawy i napoje, planuje i analizuje sposoby żywienia oraz organizuje produkcję gastronomiczną i wykonuje usługi gastronomiczne
technik żywienia i usług gastronomicznych
TECHNIK HANDLOWIEC planuje, organizuje i realizuje transakcje zakupu-sprzedaży na różnych szczeblach obrotu towarowego. Prowadzi działania marketingowe związane ze sprzedażą oraz sprawy ekonomiczno-finansowe w przedsiębiorstwie.
Technik handlowiec
TECHNIK INFORMATYK przygotowuje stanowiska komputerowe z urządzeniami peryferyjnymi do pracy, diagnozuje je i naprawia. Projektuje i administruje lokalnymi sieciami komputerowymi. Tworzy i administruje stronami internetowymi i bazami danych
Technik informatyk
Technik grafiki i poligrafii cyfrowej zajmuje się szeroko pojętym przygotowywaniem materiałów do drukowania cyfrowego z uwzględnieniem technologii wizualizacji trójwymiarowej. Obsługuje różnego rodzaju aplikacje graficzne przeznaczone do projektowania i obróbki grafiki wektorowej, bitmapowej, oraz modelowania 3D. Obsługuje również programy do tworzenia publikacji z uwzględnieniem książek dedykowanych dla czytników elektronicznych
Technik grafiki i poligrafii cyfrowej
Branżowa Szkoła I stopnia kształci uczniów w różnych zawodach. Nauka zawodu trwa 3 lata