Kurs Carvingu w naszej szkole

 b_200_200_16777215_00_images_phocagallery_2017-2018_carving-2018_20180407_143922.jpgOd 6 -7 kwietnia br. 10 uczniów klasy III Technikum Gastronomicznego poznawało techniki ozdabiania potraw uczestnicząc w kursie Carvingu. Wszystkie koszty organizacji kursu sfinansowane zostały z funduszy Unii Europejskiej w ramach Projektu Mistrzowie w  zawodzie” realizowanego w szkole.
Carving  to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. Uczniowie mieli  okazję poznawać tajniki tej sztuki a wprowadzała w nie Pani  Urszula Ginter. Podczas zajęć można było się dowiedzieć co zrobić między innymi z: dynią, cukinią, porem, cebulą, arbuzem czy melonem, aby te wyglądały  apetycznie, interesująco i po prostu cudownie! Dekoracje, a właściwie „dzieła sztuki” zostały sfotografowane. Zobaczcie sami.